Lodali

Piemont | WŁOCHY

Giovanni Lodali w 1939 roku rozpoczął produkcję wina dla klientów swojej restauracji, jedynej w Treviso. W 1955 roku jego syn Lorenzo ukończył szkołę enologiczną. Trzy lata później wyprodukowali pierwsze Barbaresco i Barolo. Walter, syn Lorenza, poszedł w ślady ojca. Dzisiaj na 12 hektarach uprawia dziewięć różnych szczepów winorośli, a do produkcji wina używa dużych słoweńskich i francuskich beczek. Linia win Lorens produkowana jest z winogron wyselekcjonowanych z najlepszych roczników. Produkcja winnicy to około 130 000 butelek rocznie.

Producent najlepszej Barbery D’Alba

Walter Lodali słynie z produkcji Barbery – szczepu mniej popularnego od Nebbiolo, ale równie bogatego. Jego Barbera d’Alba Lorens 2015 została okrzyknięta najlepszą Barberą i otrzymała platynowy medal od Decantera.

  • LODALI BARBARESCO ROCCHE DEI 7 FRATELLI

    SZCZEGÓŁY
  • LODALI BARBERA D’ALBA

    SZCZEGÓŁY
  • LODALI BARBERA D’ALBA LORENS

    SZCZEGÓŁY
  • LODALI BAROLO BRICCO SANT’ AMBROGIO

    SZCZEGÓŁY
  • LODALI BAROLO LORENS

    SZCZEGÓŁY
  • LODALI CHARDONNAY LANGHE

    SZCZEGÓŁY
  • LODALI DOLCETTO D’ALBA

    SZCZEGÓŁY
  • LODALI MOSCATO D’ASTI

    SZCZEGÓŁY
  • LODALI NEBBIOLO D’ALBA

    SZCZEGÓŁY
  • LODALI ROERO ARNEIS

    SZCZEGÓŁY

Zapisz się do newslettera i otrzymaj 20% rabatu!

Bądź na bieżąco z naszymi nowościami i aktualnościami. Zapisz się do naszego newslettera i otrzymaj aż 20% rabatu na pierwsze zakupy!

Dziękujemy! Sprawdź skrzynkę pocztową i potwierdź subskrypcję.